Save the date: 31 mei online lancering hoorprotocol 2.0

Save the date

Maandag 31 mei van 15.00 tot 15.40: Online lancering Hoorprotocol 2.0 en presentatie van de infographic ‘’Een hoortoestel in 5 stappen’’

Stichting Protocol Hoorhulpmiddelen en patiëntenorganisatie Hoormij·NVVS nodigen uit tot het digitaal bijwonen van de lancering van het volledige Hoorprotocol 2.0 en de presentatie van de infographic ‘’Een hoortoestel in 5 stappen’’. Zowel Hoorprotocol 2.0 als infographic zijn in samenwerking met partners uit het Hoorveld tot stand gekomen en graag markeren we dit moment met een korte online bijeenkomst.

Over Hoorprotocol 2.0: 

Hoorprotocol 2.0 draagt bij aan het vinden van een goede en betaalbare hooroplossing. Een hooroplossing waarmee de zorgvrager adequaat is geholpen. De audiciens zijn in 2019 gedeeltelijk gaan werken met Hoorprotocol 2.0. Inmiddels is de bijbehorende software en scholing gereed. Per 1 juli 2021 gaan de audiciens het protocol in haar geheel gebruiken bij de verstrekking van hoorhulpmiddelen in het kader van de Zorgverzekeringswet.

Over de infographic Een hoortoestel in 5 stappen: 

Voor mensen die voor het eerst een hoortoestel nodig hebben is er weinig objectieve en toegankelijke informatie beschikbaar. Op aangeven van het ministerie van VWS hebben audiciens,  patiëntenorganisatie Hoormij·NVVS en de Consumentenbond een eenvoudige infographic ontwikkeld. Hiervan is ook een animatie van 60 seconden beschikbaar. Beiden worden na de presentatie breed verspreid onder zorgaanbieders en maatschappelijke organisaties.

Voor wie?

Voor deze online bijeenkomst worden audicienorganisaties, consumenten- en patiëntenorganisaties, verzekeraars, het Zorginstituut, NZA, (vak)pers en een vertegenwoordiging van het ministerie van VWS uitgenodigd.

 

Voorlopig programma

–          Welkom en opening door Stichting Protocol Hoorhulpmiddelen en patiëntenorganisatie Hoormij·NVVS

–          Over het belang van goede Hoorzorg, Jan de Laat (audioloog)

–          Boodschap vanuit het ministerie van VWS (onder voorbehoud)

–          Presentatie van de infographic Een hoortoestel in 5 stappen (Hoormij·NVVS, Wil Verschoor)

–          Hoorprotocol 2.0: software, e-learning en flankerende site (SPHHM, Kees van Kranenburg))

–          Afsluiting door Jan de laat

 

Reserveer nu vast datum en tijd. Half mei volgt de definitieve uitnodiging.

Met vriendelijke groet,

Kees van Kranenburg/SPHHM en Wil Verschoor/Hoormij∙NVVS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *