‘Horen, een mysterie’ door Reinier Plomp

Professor Reinier Plomp, lid van verdienste van onze vereniging, heeft een belangrijke rol gespeeld in het audiologisch onderzoek in Nederland en daarbuiten. En hoewel al vele jaren met emeritaat en inmiddels van een respectabele leeftijd is hij nog altijd erg betrokken: “Het vak liet me niet los en ik vroeg me af of ik anderen, vooral nieuwkomers, kan dienen door in verkorte vorm op te schrijven wat voor mij, na een lange participatie, de hoofdgedachten van horen en spraak zijn.”
Het resultaat is een boekje dat de titel ‘Horen, een mysterie’ meekreeg, omdat het cognitieve aspect zo’n grote rol speelt. De NVA biedt namens Reinier Plomp het werk in gedigitaliseerde vorm aan, zodat een ieder die dat wenst er kennis van kan nemen.
Het boekje is als pdf hier beschikbaar om te lezen en/of te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *